Zilele trecute am facut o prajitura de la care mi-a ramas frisca.
Cum frisca nu se poate pastra, mai ales ca este facuta cu smantana naturala, am facut repede aceste minunate cupcakes.
Ingredientele sunt pentru 12 bucati.
160 gr zahar
120 gr unt
2 oua
vanilie
180 gr faina
85 ml lapte
1 praf de copt
Putina sare (cat luati intre degete)
Intr-un bol amestecati ingredientele uscate (faina, sarea si praful de copt).
Untul la tempratura camerei il frecati bine cu zaharul cca 4-5 minute, adaugati ouale, vanilia si mixati bine.
Peste compozitia cu unt puneti ingredienetele uscate, amestecati bine iar apoi turnati incet laptele.
Compozitia rezultata se imparte in cele 12 hartiute asezate in tava speciala.
Se dau la cuptor la 180 grade pentru fix 20 minute.
Dupa ce faceti cupcakes-urile, trebuie lasate sa se raceasca complet, apoi se pune frisca.
Smantana din care se face frisca trebuie sa fie mai grasa, minim 25% grasime, si neaparat sa fie rece.
Smantana se bate cu mixerul pana ajunge la consistenta dorita, se adauga zahar pudra dupa cat de dulce vreti sa fie.
Pe fiecare cupcake, cu un posh, puneti frisca.
Daca nu aveti posh, puneti frisca intr-o punga.
Cu o foarfeca taiati coltul in asa fel incat sa faceti o gaura nu foarte mare.
Decorati prajiturelele dupa cum va place, adaugati fructe, ciocolata rasa etc.
No Replies to "Cupcake cu frisca"