Negresa cu visine

negresa 7

 

Prajitura se poate face cu orice fel de fructe, nu numai cu visine, insa trebuie sa fie ceva mai acrisoare, sa contrasteze cu faptul ca negresa este dulce.

 

Ingrediente
7 oua
500 gr faina
70 gr cacao
350 gr zahar
300 ml ulei
125 ml lapte
1 praf de copt
esenta de rom
800 gr visine

Pentru sos
Sucul lasat de visine
150 gr ciocolata
50 gr unt

Incepeti prin a pune visinele la scurs intr-un castron, iar sucul rezultat se pastreaza.
Peste visinele scurse bine, puneti putina faina si le amestecati, astfel ele nu se vor lasa pe fundul tavii.  Lasati visinele la o parte si va ocupati de negresa. Ouale se amesteca cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugati uleiul intr-un firicel subtire si amestecati din nou foarte bine.
Puneti laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecata in prealabil cu cacaoua si praful de copt. Amestecati de jos in sus pana la incorporarea totala a fainii.
Puneti compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presararati din loc in loc visinele.

 

 

negresa 3

Dam tava la cuptor la 175 grade pentru 35-45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

negresa 5

Dupa ce negresa s-a copt, o lasati la racit si va ocupati de sos.
Intr-o craticioara puneti sucul lasat de visine si il incalziti pe foc.
Dupa ce incepe sa fiarba, stingeti focul, adaugati ciocolata si untul.
Amestecati bine pana la topirea acestora.
Va rezulta un sos delicios.
Taiati negresa in patratele si turnati sosul peste ea in tava avand grija ca sosul sa patrunda printre taieturi.

negresa 6

Lasati prajitura cateva ore sa se odihneasca.
In acest timp ea va trage lichidul si va deveni siropoasa.

negresa 2

 

No Replies to "Negresa cu visine"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.