Daca v-ati saturat de banalul piure sau daca vreti sa va impresionati musafirii, neaparat sa incercati piureul cu spanac.
Am mancat acest piure la Budapesta cand am fost la filmarile emisiunii “Chef dintre vedete” de la Paprika TV.
Restaurantul hotelului unde am stat avea preparate delicioase, iar ca si garnitura la un piept de pui am ales bunatatea pe care astazi vi-o arat si voua.
Ingrediete necesare:
1 kg cartofi
100 ml lapte cald
75 gr unt
100 gr spanac
Sare
Piper alb
Cartofi se curata de coaja si se taie in bucatele egale.
Se pun la fiert in apa cu sare la foc potrivit.
Veti stii ca sunt fierti cand furculita intra usor in ei.
Dupa ce cartofii sunt facuti, se scurg de apa in care au fiert.
Punem peste cartofi 50 gr de unt si ii zdrobim cu mixerul adaugand putin cate putin din laptele cald pana cand va rezulta un piure pufos.
La sfarsit potrivim de sare si piper.
Intr-o tigaie punem restul de unt, cele 25 gr ramase.
Spanacul se spala si se lasa sa se scurga apa din el.
Se pune in tigaie peste unt amestecandu-se din cand in cand.
Este gata in 2 minute, se face foarte repede.
Se pune spanacul peste piure si se amesteca usor.
Cam asta este toata treaba…usor, nu-i asa?
Noi l-am mancat cu piept de curcan la gratar si putin bacon la cuptor.
Pe o hartie de copt se pune baconul si se da la cuptor pentru 4-5 minute…se face repede.
Baconul asta este demential, l-am pus aici sa-l faceti si voi, numai eu sa ma ingras?
2 Replies to "Piure de cartofi cu spanac"
Cristina June 11, 2020 (12:25 pm)
Multumesc mult pentru reteta!
Adriana Ionica August 7, 2020 (11:11 am)
Cu drag!