Ciulama de ciuperci

Ciulama 1

 

Reteta este simpla, doar ca necesita ceva timp…cca 1 ora, nu-i mult, dar cand foamea este mare, pare o vesnicie.
Reteta de astazi include si carne, mai exact piept de curcan, dar puteti sa o faceti numai cu ciuperci.
Aveti nevoie de:
1 ceapa maricica
30 gr unt
300 gr piept de curcan
500 gr ciuperci
300 ml smantana grasa
2 linguri amidon
1 cub concentrat de pui
Sare, piper alb
Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita cu unt (sau ulei) 2-3 minute la foc mic.
Adaugati pieptul de curcan taiat cubulete, cubul concentrat de pui si putina apa.
Puneti capac si amestecati din cand in cand.
Ciupercile spalate bine se taie felii mari sau sferturi, si se adauga peste carne.
Se pune capcul si se mai amesteca in oala din cand in cand.
Apa nu este nevoie sa mai puneti pentru ca ciupercile vor lasa destula.
Smantana se amesteca cu amidonul, iar cand ciupercile  s-au inmuiat si apa a scazut, se adauga smantana.
Amestecam usor pana se ingroasa, potrivim de sare si piper….si gata ciulamaua.

Ciulama 2

 

Merge de minune cu o mamaliguta calda.

 

Ciulama 3

No Replies to "Ciulama de ciuperci"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.