Friganelele ne sunt cunoscute aproape tuturor ca si desertul copilariei.
Chiar si acum cand avem nenumarate dulciuri si putem face orice desert, friganelele merg facute cand avem pofta de un dulce, asta pentru ca se fac usor si nu necesita timpt mult.
Pentru 2 persoane avem nevoie de:
4 felii paine fara coaja
2 oua
1 cana lapte
25 gr unt
Putina esenta de vanilie
1 lingurita zahar pudra
Scortisoara
Intr-o farfurie adanca punem laptele si vanilia.
In alta farfurie batem ouale.
Intr-o tigaie mai maricica punem untul la topit.
Feliile de paine se imbiba in lapte, iar apoi se trec prin ouale batute (cu mare grija sa nu se rupa).
Se pun la prajit in untul incins si se intorc sa se rumeneasca pe ambele parti.
Dupa ce s-au rumenit, scoateti friganelele pe o hartie absorbanta.
Pe o farfurie se aranjeaza cate 2 felii.
Se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.
No Replies to "Friganele cu scortisoara"