Aceste fursecuri sunt in special pentru cei care iubesc nuca de cocos, si nu numai.
Sunt fursecuri cu o aroma deosebita si datorita faptului ca la cuptor nuca de cocos devine crocanta.
Eu ii fac destul de des, dar si cand stiu ca urmeaza sa mergem intr-o vizita. Sunt cadoul ideal.
Ambalati in folie transparenta si legati cu o fundita rosie, arata incredibil de frumos si cu siguranta nu dai gres niciodata.
Ingrediente
- 180 gr unt la temperatura camerei
- 250 gr faina
- 100 gr zahar
- 100 gr nuca de cocos rasa
- 1 ou
- Gem de caise, zmeura
- Vanilie
- Un strop de sare
Incepeti prin a porni cuptor la 180 grade.
Intr-un castron maricel amestecati bine untul cu zaharul (eu ma folosesc de mixer).
Adaugati sarea, vanilia si faina cernuta.
Veti obtine o coca mai tare pe care o transferati pe masa.
Formati din ea o bila pe care o infasurati in folie alimentara.
Se da la frigider pentru 30 min sa se intareasca putin.
Daca aveti treaba si nu le puteti face dupa 30 mine, se poate lasa si mai multe ore la frigider, nu se intampla nimic.
Din coca se iau bucatele mici, eu le cantaresc sa aibe 30 gr fiecare, asa stiu sigur ca vor iesi de aceeeasi dimensiune toate.
Modelati in palme coca ca pe o bila.
Oul se bate usor cu furculita intr-un castronel.
Fiecare biluta obtinuta se trece prin ou, apoi se tavaleste prin nuca de cocos.
Eu folosesc numai nuca de cocos proaspar razuita, dar merge si cu cea cumparata la punga.
Asezati bilele obtinute pe o tava si cu degetul faceti in fiecare o adancitura.
In fiecare adancitura puneti jumatate lingurita de gem.
Se da tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand nuca de cocos este aurie.
Se lasa sa se raceasca si se consuma cu incredere si fara frica.
2 Replies to "Fursecuri cu gem si nuca de cocos"
pansy July 4, 2016 (12:42 pm)
Asta-i musai s-o fac si eu ! Imi place nuca de cocos si arata grozav si am si nsite nuca de cocos razuita, americana care e umeda.
Adriana Ionica August 2, 2016 (4:54 pm)
Astept pareri dupa ce le-ai facut. 🙂