Am facut pentru prima data tarta tatin cu pere, de obicei o fac cu mere.
Pacat ca nu puteti simti mirosul acestui desert rafinat prin ecranul monitorului…este ceva divin.
Combinatia de anason cu vanilie este incredibila.
Reteta apartine lui Gordon Ramsay si este foarte, foarte usoara.
Pentru 2 persoane aveti nevoie de:
- 2 pere coapte bine
- 2 bucati mici de foietaj decongelat
- jumatate baton vanilie
- 2 stelute anason
- 200 gr zahar
- 50 gr unt
- 30 ml rom
Para se curata de coaja, se taie in doua si i se scot codita si semintele.
Batonul de vanilie se despica in doua si se pune in para in loc de codita.
In locul in care au fost semintele se fixeaza steluta de anason.
Jumatatea de para se imbraca in foietaj…
…si se decupeaza in jurul ei.
Dupa ce am imbracat para in foietaj, o dam deoparte si ne ocupam de caramel.
Intr-o tigaie se pune zaharul la foc potrivit sa se topeasca.
Cand zaharul are culoarea caramelului adaugam untul putin cate putin si amestecam bine, iar la final punem romul si il flambam putin (prin flambare se elimina alcoolul ramanand aroma de rom).
Punem compozitia de caramel intr-o tava, aranjam perele si dam la cuptor la 190 grade pana se rumenesc, cca 15 min.
Cand sau rumenit, se scot pe farfurie si se servesc cu inghetata de vanilie.
No Replies to "Pear Tarte Tatin"