Castane coapte

Pentru mine, cand spui toamna spui castane coapte si dovleac copt.
De cum apar in magazine sau pe piata, le fac cam de minim 2 ori pe saptamana. Sunt simplu de facut, extrem de simplu.
Aveti nevoie de castane si apa.
Castanele se spala bine, apoi se lasa intr-o oala cu apa calduta cca 30 minute.
Dupa 30 minute, aruncati apa si crestati fiecare castana cu cutitul in asa fel incat sa-i faceti o incizie mica.
Nu omiteti pasul asta, altfel castanele vor exploda in cuptor si o sa aveti de munca sa-l curatati :).
Puneti castanele intr-o tava de cuptor cu taietura in sus, adaugati o cana de apa si dati-le la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 35-40 minute.
In acest timp apa se va evapora.
Amestecati-le din cand in cand in tava.
Dupa ce s-au copt, castanele se muta intr-un castron si se acopera cu un prosop umed cca 10 minute.
Asa castanele se vor decoji usor.

Puteti face din castane coapte, piure de castane.
Castanele decojite se zdobesc si se amesteca cu zahar pudra si vanilie.

Simplu si bun!

DSC_6994

DSC_7008

No Replies to "Castane coapte"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.