Creme Brulee

dsc_4599

Un desert simplu si foarte, foarte bun.
Important este sa aveti un arzator pentru creme brulee, cu care veti carameliza zaharul de deasupra pentru a face crusta specifica acestui desert.

Aveti nevoie de:
400 ml smantana grasa
100 ml lapte 3,5 grasime
6 galbenusuri
75 gr zahar fin
1 pastaie vanilie
Putina sare

Intr-un castron puneti galbenusuri cu zaharul si amestecati-le bine.
Smantana impreuna cu laptele, sarea si pastaia de vanilie (depicata si cu semintele scoase) se pune pe foc.
Cand incepe sa faca margelute pe marginea oalei, adica sa nu fie fierbinte, se pune putin cate putin in galbenusuri si se amesteca usor.
Compozitia rezultata se strecoara si se se pune in ramekin (vas de ceramica rezistent la cuptor).
Se aranjeaza formele ceramice intr-o tava cu pereti inalti.
In tava turnam apa fierbinte pana la jumatatea formelor.
Se da tava la cuptor la 100 grade pentru 1 ora.
Nu trebuie sa se rumeneasca la cuptor, trebuie doar sa se intareasca si sa aibe consistenta unei gelatine.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cateva ore, pana este complet rece.
In acest stadiu se poate pastra la frigider cca 3-4 zile, iar daca o faceti pentru atunci cand aveti musafiri, doar puneti zaharul desupra, il ardeti cu arzatorul si gata desertul.
In functie de dimensiunea ramekinului, puneti 1-2 lingurite de zahar si distribuiti-l uniform.
Treceti cu arzatorul peste zahar la o distanta de 5-6 cm.
Daca va apropiati prea mult cu torta zaharul se arde si devine negru si amar
Din ingredientele de mai sus ies 4 portii.

dsc_4623

No Replies to "Creme Brulee"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.