Supa de pui cu galuste este cea mai buna.
Este usoara si merge mancata fierbinte in zilele geroase de iarna, dar si vara cu un ardei iute proaspat.
Necesar pentru supa
500 gr carne de pui (pulpe, piept, aripi)
1 ceapa
2 morcovi
1 telina
1 pastarnac
1 lingurita sare
Galuste
2 oua
1 lingura ulei
5 linguri gris
Sare
Carnea se pune la fiert cu sare.
Se spumeaza din cand in cand cu o paleta.
Se adauga legumele taiate mari si se lasa sa fiarba la foc mic cca 1 ora.
Dupa ce carnea si legumele au fiert, se scot cu o paleta.Intre timp se prepara galustele astfel: ouale se bat cu sare, ulei si gris. Se amesteca toate foarte bine. Secretul este sa le faceti compozitia de galuste cu cca 15 minute inainte de a le pune in supa. Daca compozitia rezultata vi se pare prea moale, mai adaugati gris, daca este prea tare mai adaugati putin ulei.
Se pun in supa cu ajutorul unei linguri trecuta prin apa rece. Dupa ce le-ati pus pe toate, acoperiti oala cu un capac.
Asteptati 5 minute si puneti un paharel de apa rece peste galuste, punem capacul la loc.
Dupa ce galustele au fiert puneti in supa morcovii, potriviti de sare si gata supa.
Cine vrea, poate sa lase si carnea in supa.
Cu restul legumelor puteti face o supa crema de legume cu ajutorul blenderului.
No Replies to "Supa cu galuste"