Churros sunt gogosi spaniole facute din aluatul pe care noi il facem pentru eclere.
Sunt simple, usoare si dispar imediat de pe farfurie.
Sunt sigura ca ati vazut la mare aceste churros, se vand sub denumirea de mexicanos….daca mai tin eu minte bine.
Se mananca cu sos de ciocolata sau sos de chili.
Ingrediente
- 150 ml lapte
- 100 ml apa
- 125 gr unt
- 150 gr faina
- 3 oua
- 1 plic zahat vanilat
- Sare
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara
Intr-o oala puneti la fiert laptele, apa, untul, sarea si zaharul vanilat.
Cand dau in clocot, trageti oala de pe foc si adaugati faina.
Amestecati rapid si energic, imediat se va lega intr-un aluat fin.
Lasati aluatul sa sa raceasca cca 10 minute, iar apoi adaugati ouale unul cate unul.
Dupa fiecare ou adaugat, amestecati bine pana la incorporarea lui completa.
Compozitia se pune intr-un posh….
..si spritam in ulei incins churros de cca 10 cm lungime.
Se prajesc pana devin aurii. Aveti grija la foc, nu trebuie sa fie prea tare, altfel se vor arde la exterior si vor ramane cruzi la interior. Se scot cu o paleta si se pun pe servetele de bucatarie sa absoarba excesul de ulei.
Pe o farfurie amestecati zaharul pudra cu scortisoara si dati churros prin acest amestec. Daca ii serviti cu sos de chili, sariti peste acest pas.
No Replies to "Churros"