Muffins bicolore

Cand vrei ceva dulce si rapid, aceasta reteta este minunata. Cred ca sunt si preferatele tuturor copiilor.

Reteta

Pregatire: 10 minute
Coacere: 20 minute
Bucati: 12

Ingredients

  • 4 oua
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 100 gr ciocolata cu lapte maruntita
  • 1 praf de copt
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Vanilie
  • 130 gr unt topit

Preparare

  1. Preincalzim cuptorul la 180 grade.
  2. Intr-un castron amestecam untul topit cu laptele.
  3. Ouale se bat cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul, cca 5 minute.
  4. Adaugam peste oua, untul topit, laptele, iar apoi faina putin cate putin amestecand de jos in sus.
  5. Punem coaja rasa de potocala, vanilia si impartim compozitia rezultata in doua castronase in cantitati egale.
  6. Intr-o parte punem cacao cernuta si amestecam sa nu ramana cocoloase.
  7. Se pun in hartiutele de muffins astfel: jos compozitia cu vanilie, la mijloc punem bucati de ciocolata iar deasupra compozitia cu cacao.
  8. Se dau la cuptor la 180 grade pentru 20-25 minute.
  9. Se servesc pudrate cu zahar pudra.

Nota

Cicolata se poate inlocui cu stafide, fructe confiate, nuci.

1 Reply to "Muffins bicolore"

  • comment-avatar
    Bocco November 11, 2020 (4:35 pm)

    Foarte tare reteta, se face foarte rapid si este un desert bun de facut in perioada asta!

Leave a reply

Your email address will not be published.