Rulada cu dovleac

dsc_3907-2

Reteta este extrem de simpla dar si rapida.
Aveti nevoie de:

Pentru blat
3 oua
175 gr piure de dovleac
115 gr faina
3 linguri zahar pudra
1 plic praf de copt
1 lingurita scortisoara
Putina sare

Pentru umplutura
250 gr crema de branza Philadelphia
125 gr zahar pudra
100 gr unt la temperatura camerei
Esenta de vanilie

Dupa cum bine stiti, inainte de a ne apuca de reteta pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron puneti ouale intregi cu zaharul si amestecati pana incep sa se albeasca si devin ca o spuma.
Adaugati piureul de dovleac si amestecati usor.
Puneti si restul de ingrediente, adica faina (cernuta), praful de copt, scotisoara si un praf de sare.
Compozitia rezultata se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Eu folosesc tava cea mare de la cuptor.
Dati tava la cuptor pentru 13-14 minute.
Intre timp pregatiti un prosop curat de bucatarie pe care il pudrati usor cu zahar pudra.
Dupa ce foia de rulada s-a copt, imediat ce o scoateti din cuptor o rasturnati pe prosopul pudrat cu zahar si dezlipiti foaia de copt.
Rulati foia cu prosop cu tot si lasati-o asa pana se raceste.
Pentru crema mixati crema de branza cu zaharul pudra, untul si vanilia.
Desfaceti prosopul cu grija si ungeti foaia de rulada cu crema.
Rulati usor si puneti rulada in folie alimentara.
Lasati rulada la frigider cel putin o ora inainte sa o feliati.
Se serveste pudrata cu zahar pudra si optional un strop de scortisoara.


dsc_3925

dsc_3992-1

No Replies to "Rulada cu dovleac"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.