Reteta mea de crema de zahar ars este aceeasi de ani de zile, insa de data aceasta am incercat o altfel de reteta, luata din cartea de bucate a lui Horia Virlan.
A iesit foarte buna, un pic cam dulce pentru gustul meu.
Mai jos am sa va dau ingredientele necesare.
Pentru caramel
1 pahar zahar
1 lingurita miere
Pentru crema de lapte si oua
450 ml lapte
2 oua
4 galbenusuri
1 pahar zahar
Vanilie
Intr-o craticioara punem zaharul si lingurita de miere la foc mic, amestecand mereu pana la caramelizare.
Cand incepe sa prinda culoare maronie, se toarna in forme ceramice.
Eu am avut 4 forme rotunde si 4 patrate mai maricele.
Laptele se pune la fiert cu vanilia.
Intr-un bol amestecam ouale cu galbenusurile si zaharul, iar cand laptele a fiert, turnam cate putin in compozitia de oua cu zahar.
Compozitia rezultata se toarna in formele tapetate cu zaharul caramel.
Formele se aseaza intr-o tava in care vom turna apa fierbinte, in asa fel incat sa ajunga la jumatatea formelor.
Dam tava la cuptor la 150 grade pentru cca 1 ora, sau pana cand compozitia din forme are textura piftiei.
No Replies to "Crema de zahar ars"