Checul este un desert foarte usor de facut si rapid, in cca 1 ora il ai pe masa.
Acest chec nu este cu nimic deosebit ca si compozitie , doar ca este pus altfel in tava.
Ingrediente
- 8 oua
- 10 linguri faina
- 200 ml ulei
- 12 linguri zahar
- 1 praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa
- esenta de vanilie
- Putina sare
- 2 linguri cacao
Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma cu un strop de sare.
Cand sunt tari se adauga zaharul putin cate putin.
Galbenusurile se freaca cu uleiul, pe care il veti pune in fir subtire (ca la maioneza).
Peste albusuri adaugati galbenusurile si aromele (zaharul vanilat, vanilia, praful de copt si coaja de lamaie rasa) si continuati sa amestecati usor.
Puneti faina cernuta (cate putin, nu toata odata), si amestecati usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta se imparte in doua castroane in mod egal.
Intr-unul din castroane puneti cacaoa (si ea cernuta), si amestecati.
Intr-o tava de tort tapetata (cu ulei si faina), puneti cate o lingura din fiecare compozitie, chiar in centru pana la terminarea compozitiilor.
Straturile se vor aranja singure, nu trebuie sa faceti nimic altceva.
Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 minute, sau pana se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.
No Replies to "Chec"