Oua umplute

Ouale umplute sunt un aperitiv usor de preparat, foarte bune si atragatoare ca si aspect. Fie ca avem pofta de oua umplute, ca avem musafiri sau o masa festiva, niciodata nu dai gres cu ele.

Oua umplute

Prep Time: 5 mins
Cook Time: 30 mins
Yields: 20

Ingredients

  • 10 oua
  • 250 gr pate de ficat
  • 250 gr maioneza
  • 5-6 castraveciori murati
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru decor: verdeata, ardei iute, boia, masline, ardei colorati, cepsoara, capere marinate

Preparare

  1. Incepem prin a pune ouale la fiert in apa rece cu putina sare.
  2. Din momentul in care au incept sa fiarba, le mai lasam 7 minute. Eu am un dispozitiv pe care il pun in apa langa oua si imi arata exact cand sunt gata.
  3. Dupa ce au fiert, le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca.
  4. Se curata de coaja, si se taie in doua pe lung.
  5. Galbenusurile se scot cu grija (sa nu rupem albusul), si se amesteca cu pateul in robotul de bucatarie, sau se paseaza cu o furculita intr-un bol.
  6. Catraveciorii se taie in bucatele cat mai mici si se pun in pasta de pate si galbenus.
  7. Se potrivesc de sare si piper. Cu aceasta compozitie se umple fiecare jumatate de ou.
  8. Deasupra punem maioneza si decor.

Additional Info

No Replies to "Oua umplute"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.