Batoane cu nutella si magiun de prune

Daca vreti ceva bun dimineata la cafea si seara cu un pahar de lapte caldut, batoanele astea sunt solutia. Dupa cum se vede si in poze, sunt pufoase, moi si foarte aromate. Eu le spun batoane cu nutella si gem de prune pentru ca asa le fac, jumatate cu nutella, jumatate cu gem. In functie de gusturile voastre, le puteti umple cu gem de caise sau gutui, in care, ca si plus de gust, puteti adauga nuca macinata sau fructe confiate. La fel de bune sunt si umplute cu rahat sau marmelada. Din cantitatile de mai jos, ies fix 12 bucati maricele.

Avem nevoie de:

Aluat

300 ml lapte caldut

3 linguri zahar

25 gr drojdie

600 gr faina

60 gr unt la temperatura camerei

1 ou

2 galbenusuri

un praf de sare

coaja rasa de lamaie

Umplutura – magiun de prune si nutella

Deasupra – 1 ou

Intr-un bol puneti 100 ml lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Se amesteca bine si se da deoparte. Intr-un bol mai mare, se cerne faina, se amesteca cu zaharul ramas si sarea. In mijloc se face o adancitura, se adauga oul si galbenusurile, coaja rasa de lamaie, restul de lapte si laptele cu drojdia. Incepeti sa framantati bine cu mainile, sau daca aveti un robot de bucatarie, acum este momentul sa-l puneti la treaba.

Cand aluatul este legat, se incorporeaza untul in doua transe. Se framanta pana aluatul devine neted, lucios si nu se mai lipeste de bol sau de maini. Se acopera bolul si se lasa la dospit cca 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa presarata cu putina faina. Se intinde intr-o foaie deptunghiulara de cca 30×60 cm si cu grosimea de un deget. Se taie in doua pe lungime, dupa care fiecare parte se taie pe latime in 6 parti egale.

Se pune pe fiecare bucata o lingura de umplutura (magiun sau nutella), dupa care se ruleaza si se aseaza in tava (tapetata cu hartie de copt) unele langa altele in asa fel incat sa umple tava.

Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit cca 30 min.

In acest timp, pornim cuptorul sa se incinte la 180 grade.

Batoanele crescute, se ung cu ou batut si se coc cca 20-25 minute sau pana devin aurii.

Se servesc caldute presarate cu zahar pudra.

No Replies to "Batoane cu nutella si magiun de prune"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.