Reteta asta este asa de usoara, ca dureaza mai mult sa o scriu decat sa o fac.
Se face cu ingrediente simple, pe care cu siguranta le avem toti in casa.
Ingredientele sunt pentru 6 bucati mari, eu le fac intr-o tava de muffins mare. Daca nu aveti asa ceva, le puteti coace in forme de minichecuri sau ramekin.
Ca si ingrediente avem nevoie de:
Pentru aluat
180 ml lapte
50 gr smantana grasa
150 gr faina
1 ou
1 lingurita praf de copt
30 gr unt topit
Un praf de sare
Mai aveti nevoie de:
6 oua
100 gr bacon prajit
Parmesan ras
Cateva fire de patrunjel tocat marunt
In functie de ce va place sau ce aveti in frigider, puteti inlocui baconul cu o bucatica de cascaval, mozzarella, felii de carnaciori, ciuperci trase la tigaie, masline taiate cubulete, ardei gras, boabe de porumb etc.
Mod de preparare
Ungeti tava de muffins (sau forma in care le coaceti) cu unt topit.
Intr-un castron puneti faina cernuta, praful de copt, sarea si amestecati usor.
Adaugati untul topit, oul, smantana, laptele si amestecati. Aluatul obtinut trebuie sa arate ca o smantana groasa.
Puneti putin din aluat in fiecare forma, adaugati baconul si spargeti in fiecare forma cate un ou.
Peste ou puneti cate 1-2 linguri din compozitia ramasa, radeti deasupra parmesan si presarati patrunjel ras.
Dati tava la cuptorul preincins la 180 grade pentru 15-20 minute, sau pana cand sunt rumene si aurii.
Sunt bune de mancat imediat ce le scoateti din cuptor, calde, dar si a doua zi reci. Sunt ideale pentru pachetelul copiilor la scoala, asta in caz ca nu mai stiti cu ce sa inlocuiti sandvisul :-).
Deliciosi!
1 Reply to "Muffins aperitiv cu ou"
Adriana Ionica March 12, 2018 (7:39 pm)
Test!