Ciorba cu carnati afumati, bors si smantana

DSC_6719

Reteta este una foarte simpla, si pe care eu o fac in zilele friguroase de iarna.


Aveti nevoie de:
2-3 carnati afumati
3 linguri ulei
1 kg cartofi
1 ceapa maricica
1 morcov
1,5 l supa de legume (daca nu aveti este ok si apa)
Sare, piper
150 ml smantana
500 ml bors (in functie de cat o vreti de acra, puneti mai mult sau mai putin)
Patrunjel sau tarhon


Preparare

Intr-o oala de ciorba puneti ulei la incins. Peste ulei puneti carnatii taiati felii potrivit de groase. Lasati sa se rumeneasca putin si adaugati ceapa si morcovul taiat marunt. Cand acestia incep sa se inmoiae, adaugati cartofii taiati cubulete, supa de legume. Lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand legumele sunt fierte.
Separat puneti smantana intr-un castron, iar peste ea adaugati cate putin din ciorba fierbinte. Adaugati in ciorba borsul iar la final smantana temperata cu zeama din ciorba. Amestecati usor, potriviti de sare si piper iar la final adaugati verdeata tocata marunt.
Daca nu va place borsul, puteti sa-l omiteti, este in functie de gust.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.

DSC_6749

No Replies to "Ciorba cu carnati afumati, bors si smantana"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.