Pentru ca se aproprie Craciun si cu siguranta toata lumea va prepara bucate alese, nu ar fi rau sa pregatiti din timp si dulceata de ardei iute.
Este delicioasa cu friptura de orice fel, cartofi, legume la gratar si multe alte chestii.
Eu am servit-o musafirilor mei cu mini camembert si a fost un succes.
Se face relativ repede, mai migalos este procesul de curatare a ardeilor.
Daca faceti dulceata de ardei iute si va puteti lipsi de 1-2 borcanele, fac obiectul unui cadou ideal de Craciun pentru prieteni.
Legati borcanelul cu o funda de care prindeti un accesoriu mic de Craciun.
Cu siguranta ii veti surprinde si incanta.
Reteta este luata de pe blogul laprajiturela, si apartine prietenei mele Mihaelei Sava.
Puteti sa-i faceti o vizita, are retete minunate si foarte usoare.
Pentru reteta aveti nevoie de:
500 gr ardei iuti rosii
500 gr ardei kapia
500 gr zahar
500 ml otet
Putina sare
Trebuie sa va spun ca va iesi relativ dulce, ca asa-i dulceata, dar daca stiti ca nu va place asa dulce, puneti zahar mai putin.
Ardeii se curata de seminte si cotor.
Indicat este sa faceti treaba asta cu manusi, sa nu va vina de hac ardeii iuti.
Ardeii curatati se paseaza in robotul de bucatarie, sau se pot da prin masina de tocat carne.
Compozitia obtinuta se amesteca cu zaharul si se lasa cateva ore sa se imprieteneasca.
Cel mai bine este sa o lasati peste noapte.
Se pune compozitia la fiert la foc mic, iar dupa cca 20 minute se adauga otetul si un praf de sare.
Amestecati usor din cand in cand.
Ca sa vedeti cand este gata, cu o ligurita scoateti putina dulceata pe o farfurie si o lasati cateva minute sa se raceasca.
Inclinati usor farfuria, daca nu curge si este ca un sos mai gros si legat dulceata este gata, daca este mai lichida si se prelinge pe farfurie, o mai lasati la fiert.
Dulceata se pune calduta in borcane si se lasa asa pana se va raci complet, abia apoi le puneti capacele.
Se pastreaza in camara sau in frigider.
Mie mi-ai iesit 4 borcanele.
No Replies to "Dulceata de ardei iute"