Cum sa faci orez pufos – Orez Basmati

dsc_2971-1

Atunci cand am musafiri si sunt in criza de timp, la felul principal de mancare recurg la garnitura asta, adica orez simplu.
Bine, eu il fac simplu, dar voi puteti adauga in el cateva ciupercute trase la tigaie in unt, legume, (porumb, mazare, ardei gras) si lista poate continua.
Esential pentru acest tip de orez este sa folositi orez basmati.
Acest soi de orez cu bob lung este intens aromat, gustul sau amintindu-ne de popcorn sau nuci prajite.
Asta folosesc eu, asta va recomand.


Cantitatile sunt pentru 3 portii.
1 cana mare de orez basmati
75 gr unt
1 lingurita rasa de sare


Dati drumul la cuptor sa se incinga la 150 grade.
Spalati orezul in 4-5 ape si dati-l deoparte (il lasati in apa).
Intr-o cratita puneti untul sa se topeasca la foc mic, scurgeti orezul bine de apa si puneti-l peste unt.
Caliti orezul cca 5 minute avand grija sa amestecati tot timpul sa nu se lipeasca de oala.
Cu aceeasi cana cu care ati masurat orezul, puneti o cana si jumatate de apa fierbinte.
Nici mai mult nici mai putin.
Aceasta este cantitatea ideala de apa pentru un orez pufos si care sa nu fie lipicios (este valabila numai pentru orezul de tip basmati).
Puneti sarea si amestecati usor.
Acoperiti orezul cu capac si bagati la cuptor pentru 15 minute.
Dupa 15 minute verificati orezul in mijlocul cratitei cu o furculita, daca mai este foarte putina apa, stingeti focul si lasati cratita sa mai stea in cuptor 2-3 minute, daca nu mai este apa deloc, scoateti cratita din cuptor si aerati putin orezul cu furculita.
Daca ati facut mai mult si v-a ramas, il puteti folosi rece in salate.
Asta-i tot, simplu si bun.

dsc_2965-1

No Replies to "Cum sa faci orez pufos - Orez Basmati"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.