Daca vreti sa va bucurati de un sos bun la voi acasa, sau daca va este dor de Grecia, va trece imediat ce mancati Tzatziki.
Este un sos ce se mananca rece, este cremos, fin si racoritor.
Se face foarte, foarte repede, iar facut in casa nu se compara cu cel cumparat din magazine.
Pentru un tzatziki bun trebuie sa se evite excesul de apa, adica sa scurgem bine castravetele ras.
In unele retete o sa gasiti ca semintele se scot, eu nu le scot niciodata si iese un sos excelent.
Aveti nevoie de
500 gr iaurt grecesc
3 castraveti
2 linguri otet de vin alb
50 ml ulei de masline
1 catel mic de usturoi
1 legatura marar
Sare si piper
Castravetii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pun intr-un castron iar peste ei presarati putina sare si o lingura de otet.
Lasati castravetii deoparte cca 5 minute sa isi lase apa.
Uleiul de amesteca cu usturoiul pisat si se pune peste iaurt.
Castravetii se pun intr-un tifon sau un prosop curat de bucatarie si se scurg bine de apa.
Se pun si ei peste iaurt, se adauga o lingura de otet si se potriveste sosul de sare si piper.
Se amesteca bine si se pune mararul tocat fin.
Tzatziki se serveste gratar de orice fel, cartofi la cuptor, gyros, legume la gratar, sau chiar numai cu pita calda.
No Replies to "Cum sa faci sos Tzatziki"