Prajiturelele cu morcovi sunt unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am mancat in ultima vreme.
Daca nu ati mancat pana acum va spun ca sunt delicoase.
Morcovul nu se simte deloc, doar ca da un plus de fragezime si de dulceaza prajiturelelor.
Eu am ales sa le fac in tava de minichecuri, insa puteti pune compozitia foarte bine si intr-o tava de tort de 24 cm.
Ingrediente:
4 oua
200 gr zahar
200 gr faina
200 ml ulei
200 gr morcovi rasi (pe razatoarea cea mica)
100 gr ciocolata (optional)
1 praf de copt
1 varf de cutit bicarbonat
Putina scortisoara
Esenta de portocale
Un praf de sare
Glazura
100 gr unt
100 gr crema de branza Philadelphia
200 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat
Intr-un vas bateti bine ouale cu zaharul pana se fac spuma.
Puneti uleiul si amestecati bine pana se incorporeaza in compozitie.
Adaugati esenta de portocale, morcovul ras si amestecati usor.
Puneti faina cernuta, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si amestecati pana se incorporeaza toate.
Adaugati ciocolata taiata cubulete mici si turnati compozitia in tava tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt.
Dati tava la cuptor la 180 grade pentru 30 minute.
Peste checurile reci puneti glazura obtinuta astfel:
cu mixerului amestecati untul (la temperatura camerei) cu crema de branza Philadelphia, zaharul vanilat si zaharul pudra.
Crema obtinuta se pune peste prajiturele.
No Replies to "Minichec cu morcovi"