Indiene cu frisca

Tot zic de ceva timp ca fac acest desert sa-l postez pe blog, dar mereu aman.
Astazi a venit randul indienelor sa va atraga atentia.
Indienele sunt un desert cu foarte mare succes la musafiri.
Mie din cantitatile pe care le voi scrie mai jos, mi-au iesit 16 indiene mari.
Daca le faceti mai mici, sigur ies 20 de bucati.

Ingredientele sunt
7 oua
200 gr zahar pudra
50 ml ulei
350 gr faina
1 praf de copt
Zahar vanilat, arome

Pentru frisca
1 kg smantana grasa (peste 25% grasime)
150 gr zahar pudra

Pentru sirop
Apa
Zahar
Esenta de rom

Pentru glazura
200 gr ciocolata
4 linguri cacao
300 ml frisca lichida

Mod de preparare
Separam ouale, batem albusul spuma cu un strop de sare si adaugam zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, praful de copt si aromele.
Se amesteca cele doua compozitii si se pune faina cernuta.
Amestecam usor.
Compozitia obtinuta se pune intr-un posh, si pe hartia de copt se fac forme rotunde.
Eu trasez inainte cu creionul cateva cercuri pe hartie, asta ca sa fie cat de cat egale, insa la copt cresc si ies maricele.
Se intoarce hartia invers, sa nu aveti urme de creion pe prajitura.
P1180593

Se coc 10 minute la 180 grade.

P1180596

Fiecare forma se trece usor prin sirop, atat cat sa le insiropati bine, dar nici foarte mult ca riscati sa se rupa.
Impartiti formele de blat rezultate in doua.
Pe jumatate veti pune frisca.
Cealalta jumatate sunt capacele pe care le veti trece prin glazura.
Frisca. Batem smantana rece cca 3 minute dupa care usor incepem sa adaugam zaharul pudra.

Inainte de a va apuca de frisca, bagati smantana la congelator cca 5-10 minute sa fie foarte rece.
Cand frisca s-a intarit, puneti o cantitate destul de maricica pe jumatate din forme.
Glazura o facem astfel: incalzim frisca si o turman peste ciocolata.
Punem cacaoua si amestecam bine.
Acoperim cu glazura de ciocolata capacele si le punem peste cele cu frisca.

indiene 2

Delicioaseeee!!
Cel mai bine de mancat sunt a doua zi, asta pentru ca, peste noapte blatul isi trage umezeala din frisca.

indiene 4

4 Replies to "Indiene cu frisca"

  • comment-avatar
    Nico February 8, 2017 (5:08 pm)

    Abia astept sa le fac!!! …programarea e facuta pe saptamana viitoare. Multumesc.

    • comment-avatar
      Adriana Ionica February 14, 2017 (8:28 pm)

      Te astept cu recenzii 🙂

  • comment-avatar
    Nico April 4, 2017 (9:57 pm)

    Au fost delicioase! Multumesc ptr reteta Adriana! Mult succes in continuare!

    • comment-avatar
      Adriana Ionica May 11, 2017 (11:48 am)

      Cu mare drag!

Leave a Reply to Adriana Ionica Cancel reply

Your email address will not be published.