Tartele cu fructe sunt foarte apreciate la noi in familie, nici nu se poate altfel, ele fiind un desert foarte aromat.
Tarta de astazi, ca mai toate tartele de altfel, este foarte usor de facut.
Avem nevoie de
Pentru aluat
500 gr faina
150 gr unt topit
1 lingura zahar
10 linguri apa rece
Putina sare
Pentru umplutura
1 kg cirese fara samburi
10 linguri zahar
2 linguri amidon
30 gr unt
Sucul de la o jumatate de lamaie
Vanilie
Pentru uns tarta
1 galbenus
1 lingura de lapte
Pentru aluat, treaba este extrem de simpla, amestecam toate ingredientele si vom obtine un aluat moale si care nu se lipeste de maini.
Punem aluatul in folie alimentara si il dam la frigider cat timp facem umplutura.
Pentru a facem umplutura punem intr-o cratita ciresele (daca nu aveti proaspete sunt foarte bune si de la congelator sau din compot), zeama de lamaie, zaharul, vanilia si lasam sa fiarba cca 10 minute.
Dupa ce a fiert tragem cratita de pe foc, punem amidonul si amestecam bine.
Aluatul se imparte in doua.
Intindem o parte din aluat intr-o foaie subtire si o punem in tava de tarta.
Peste aluat turnam ciresele cu sucul lasat cu tot, si punem pe alocuri bucatele de unt.
A doua parte din aluat se intinde intr-o foaie subtire si se taie fasii de cca 2 cm.
Aceste fasii le vom pune peste tarta.
Mai jos aveti tehnica de impletire a fasiilor.
Daca nu ati mai facut asta o sa vi se para complicat, dar va asigur ca este foarte usor, dureaza cca 5 minute.
Ungem fasiile de tarta cu galbenusul amestecat cu o lingura de lapte, si dam tarta la cuptor la 175 grade pana cand aluatul devine auriu.
Eu am tinut-o 35 minute.
No Replies to "Tarta cu cirese"