Rosii in bulion

P1080770 (1)

Reteta asta o face mama in fiecare an, si sunt absolut delicioase.
Anul acesta le-am facut impreuna, special sa vad cum le face.
Noi le folosim la ciorbe, tocanite, paste si chiar la pizza.


Avem nevoie de:
Rosii mai mici
Sare grunjoasa
Conservant

Incepem prin a spala rosiile, iar apoi le aranjam in borcane.
In borcanul de 800 gr mi-au intrat 6-8 rosii, in functie de marime.
Din alte rosii facem suc, trecand rosiile prin masina de tocat cu sita, sa ramana numai pulpa si sucul, fara seminte sau coaja.
Amestecam sucul de rosii cu sare grunjoasa.
Puneti sare dupa cat de sarat vreti sa fie.
La 5 litri de lichid se pune un pliculet de conservant.
Se toarna sucul obtinut peste rosiile puse in borcane, si capsam bine capacele.
Borcanele se aranjeaza intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop.
Punem prosoape mici sau ziare si intre borcane.
Turnam apa pana la nivelul capacelor si firbem la foc mic cca 30 minute.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, sau se pun intr-o patura si se lasa pana la racire.
Se depoziteaza in camara la loc racoros si ferit de lumina directa.

P1080791

No Replies to "Rosii in bulion"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.