Cozonac coronita

P1100314 (1)

De data aceasta am sa va dau retea unui cozonac foarte frumos, facut in alta forma decat cea de cozonac.
Este ideal pentru masa de Craciun, sau pentru un cadou de sarbatori.


Ingredientele sunt urmatoarele
240 ml lapte caldut
100 gr zahar
80 gr unt moale
2 oua
Putina sare
500-550 gr faina
1 pliculet drojdie
Pentru umplutura
500 gr nuca macinata
8 linguri zahar
5 linguri lapte
3 linguri cacao
Pentru uns
1 galbenus
2 linguri lapte


Eu am pus in masina de paine ingredientele astfel: laptele caldut, ouale, untul taiat cubulete, zaharul, sarea, faina iar apoi drojdia.
Cand masina incepe sa framante va mai uitati la consistenta aluatului, daca este prea moale trebuie sa mai puneti putina faina, daca este prea tare mai puneti putin lapte.
Dupa ce aluatul este framantat si dospit, se pune pe masa infainata si se imparte in doua.
Nuca se amesteca cu zaharul, laptele si cacaoa.
Fiecare parte de coca se intinde cu sucitorul, iar peste ea se pune jumatate din nuca pe toata suprafata aluatului si se ruleaza.
La fel procedam si cu cealalta parte de aluat.
Cele doua se impletesc si se pun in tava tapetata cu ulei si faina.
Se pune tava la dospit cca 1 ora si 30 minute acoperita cu un prosop curat.
Inainte de a se da la cuptor, se unge cu un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte.
Deasupra se presara zahar.

P1100265

Se da la cuptor la 175 grade pentru cca 45 minute, sau pana se rumeneste, depinde de cuptorul fiecaruia.
P1100328

P1100271

No Replies to "Cozonac coronita"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.