Ciorba de sfecla rosie

P1160701

 

Daca nu ati mancat sau nu ati facut pana acum ciorba de sfecla rosie, este musai sa faceti. Este foarte, foarte buna si foarte sanatoasa. Este ideala in zilele de post si nu numai.


Pentru ciorbita aveti nevoie de
1 ceapa maricica tocata marunt
2 cartofi taiati cubulete mici
3 sfecle rosii potrivite ca marime (nu foarte mari)
3 morcovi dati pe razatoarea mare
1,5 litri supa de legume
50 ml ulei
Sare si piper dupa gust

Sfecla se spala si se sterge bine cu un prosop.
Se inteapa de 3-4 ori cu furculita si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt. Se da la cuptor la foc potrivit. Veti stii ca este coapta cand furculita intra usor in sfecla pana in mijlocul ei.

P1160609

 

Dupa ce sfecla s-a copt, se curata de coaja si se taie cubulete marunte.

 

P1160635

 

Intr-o cratita puneti uleiul si cand se incinge putin adaugati ceapa tocata marunt, cartofii taiati cubulete si sotatile timp de 5 minute amestecand mereu sa nu se lipeasca.
 Adaugati sfecla, morcovii si lasati sa fiarba acoperite cu capac inca 15 de minute.

P1160644

 

Adaugati supa de legume si lasati sa mai fiarba la foc mic cca 30-40 minute.
Cand este aproape de final, puneti 500 ml bors fierbinte (sau dupa gust).
Potriviti de sare si piper si presarati leustean tocat.
Daca nu tineti post se serveste cu smantana si ardei iute.

P1160718

No Replies to "Ciorba de sfecla rosie"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.