Daca nu ati mancat sau nu ati facut pana acum ciorba de sfecla rosie, este musai sa faceti. Este foarte, foarte buna si foarte sanatoasa. Este ideala in zilele de post si nu numai.
Pentru ciorbita aveti nevoie de
1 ceapa maricica tocata marunt
2 cartofi taiati cubulete mici
3 sfecle rosii potrivite ca marime (nu foarte mari)
3 morcovi dati pe razatoarea mare
1,5 litri supa de legume
50 ml ulei
Sare si piper dupa gust
Sfecla se spala si se sterge bine cu un prosop.
Se inteapa de 3-4 ori cu furculita si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt. Se da la cuptor la foc potrivit. Veti stii ca este coapta cand furculita intra usor in sfecla pana in mijlocul ei.
Dupa ce sfecla s-a copt, se curata de coaja si se taie cubulete marunte.
Intr-o cratita puneti uleiul si cand se incinge putin adaugati ceapa tocata marunt, cartofii taiati cubulete si sotatile timp de 5 minute amestecand mereu sa nu se lipeasca.
Adaugati sfecla, morcovii si lasati sa fiarba acoperite cu capac inca 15 de minute.
Adaugati supa de legume si lasati sa mai fiarba la foc mic cca 30-40 minute.
Cand este aproape de final, puneti 500 ml bors fierbinte (sau dupa gust).
Potriviti de sare si piper si presarati leustean tocat.
Daca nu tineti post se serveste cu smantana si ardei iute.
No Replies to "Ciorba de sfecla rosie"