Supa crema de ciuperci se poate face in orice anotimp, se gasesc mereu si sunt foarte sanatoase.
Zilele trecute am vazut in supermarket niste ciuperci superbe, drept pentru care a aparut aceasta supa crema.
Ingredientele necesare pentru supa sunt:
500 gr ciuperci
1 ceapa
1 telina mica
1 ardei gras
1 pastarnac
1 morcov
200 ml smantana pentru gatit
50 gr unt
Sare si piper alb
Intr-o oala mai maricica puneti sa fiarba 3 litri de apa cu ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si ardeiul gras intregi.
Adaugati putina sare.
Dupa ce sunt aproape fierte, puneti ciupercile spalate si taiate (eu le-am taiat in patru).
Le lasam si pe ele sa fiarba impreuna cu legumele cca 30 minute, apoi strecurati legumele pastrand zeama.
Puneti legumele intr-un blender, adaugati untul, smantana si putin piper.
In timp ce blenderul merge mai puneti cate putina zeama de la legume pana cand supa ajunge la consistenta dorita.
Potriviti de sare si piper, si gata supa.
Daca tineti post, nu mai puneti smantana si untul.
Se serveste cu crutoane.
No Replies to "Supa crema de ciuperci"