Supa crema de linte

Linte 4

Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole, eu insa o cumpar fiarta gata de la Bonduelle.
Lintea are un continut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor, proteina si nu contine colesterol.
Lintea este inrudita cu fasolea si mazarea.
O reteta mai buna si mai usoara de supa crema nu cred ca veti gasi…..:-)
La noi in familie este nelipsita.

Ingrediente pentru 4 persoane:
1 cutie de linte de la Bonduelle
1 ceapa
2 morcovi
1 radacina pastarnac
1 telina mai mica
1 ardei gras
Sare

Legumele curatate si taiate mari se pun la fiert in 3 l de apa si putin sare.
Cand legume sunt aproape fierte, se punea lintea.

LInte

Se lasa sa mai fiarba cca 20 minute, dupa care se strecoara. Zeama rezultata se pastreaza. Legumele de paseaza cu blenderul adaugandu-se zeama putin cate putin, pana ajunge la consistenta unei supe mai groasa.
Se strecoara prin sita pentru a scapa de pielitele lintei.
Se potriveste de sare si se serveste cu crutoane de lipie.

 

Linte 3

 

Dupa preferinte se poate adauga si putina lamaie stoarsa.
Sa va spun cum se fac crutoanele de lipie: lipia se taie in patratele si se prajeste cateva secunde in ulei de palmier incins.
Se scot pe servetele de hartie si gata treaba.

 

Linte 2

No Replies to "Supa crema de linte"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.