Nuci umplute

Nuci 5

Ingrediente pentru aluat:
1 ou si 2 galbenusuri
200 gr unt 82% grasime
50 gr untura
1 praf de copt
125 gr zahar pudra
Zahar vanilat, coaja rasa de portocala, sare
450-500 gr faina
Pentru crema:
200 gr ciocolata
200 gr unt
5 linguri lapte
2 linguri cacao
8 linguri zahar pudra
Esenta de rom
5 linguri nuca macinata (optional)

Nuci 1

Pentru aluat amestecam toate ingredientele enumerate mai sus, mai putin faina. Amestecati totul bine.
Faina se pune putin cate putin pana se obtine un aluat moale si care nu se lipste de maini. Nu exagerati cu faina, pentru a nu face niste coji tari.
Dupa ce ati framantat aluatul, faceti bilute. In forma mea se potrivesc la greutatea de cca 7-8 grame. Puneti bilutele in forma de nuci unsa cu putin ulei (neaparat sa fie incinsa, altfel se lipesc). Punem forma pe flacara aragazului la foc potrivit pana se fac maronii, cca 3 minute pe fiecare parte (se intoarce forma pe ambele parti sa se coaca uniform). Cand sunt facute, desfaceti forma si bateti cu ea de un fund de lemn sa cada cojile.

Nuci 4
Crema
 Laptele, ciocolata si 4 linguri de zahar se pun la topit pe baie de aburi pana cand toate ingredientele se topesc.
Untul se mixeaza cu restul de zahar si se adauga treptat in compozitia de ciocolata racita.
Punem nuca si dam crema la frigider pt cca 1 ora.
Umplem cu crema rezultata cojile de nuci.
Nucile umplute se dau prin zahar pudra.

Daca aveti musafiri sau daca le luati pe drum, sunt foarte bune daca inainte de a le da cu zahar pudra se tin 2-3 zile intr-o punga, astfel se inmoaie foarte bine.
Abia apoi se dau prin zahar pudra.

Nuci

No Replies to "Nuci umplute"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.