Escalop de curcan

DSC_6498

Mai mereu auzi intrebarea astazi ce sa mai gatim, ce ai mai gatit astazi, dar maine???

Astazi facem escalop, este fel principal foarte bun iar de preparat…floare la ureche.
Ingrediente:
  • 1 kg de curcan
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 borcanele ciuperci
  • 100 gr faina
  • 50 ml ulei
  • Sare, piper
  • 2 foi de dafin
Carnea taiata felii de cca 1 cm grosime se bate cu ciocanul de snitele.
Se sareaza, pipereaza si de trece prin faina.
Faina in exces se scutura.
Intr-o cratita puneti uleiul la incins la foc potrivit.
Cand uleiul este incins bine, puneti bucatile de carne si prajiti-o usor pana se rumeneste pe ambele parti.
Dupa ce s-au rumenit se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas se puneti sucul de rosii si ciupercile (taiate sau intregi).
Cand sosul incepe sa fiarba adaugati carnea si foile de dafin.

P1180658
Potriviti de sare, piper si lasati sa mai fiarba la foc min 20-30 minute.
Se serveste cu piure de cartofi, orez sau paste.
DSC_6493
Sa fiti sanatosi!

No Replies to "Escalop de curcan"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.