Ciorba de cartofi cu afumatura este de departe preferata mea intre tot ce inseamna ciorbe.
Nu ca as fi eu un mare fan al ciorbelor, dar pe asta as putea sa o mananc si vara la 38 grade fara probleme.
Ingrediente
- 1 kg scarita afumata (sau ciolan)
- 3 cartofi mari
- 1 ceapa maricica
- 1 morcov
- 50 ml ulei
- 1 ardei gras
- bors
- 3 galbenusuri
- 300 ml smantana
- 1 legatura leustean
- Sare (daca mai este cazul, afumatura este de obicei sarata)
Intr-o oala mai maricica (a mea are 5 l), punem la calit in ulei incins ceapa, ardeiul (tocate marunt), si morcovul taiat rondele.
Amestecati mereu, sa nu se arda legumele, si dupa cca 5 minute adaugati afumatura spalata bine si taiata bucati.
Adaugati apa fierbinte cat sa umpleti oala, si lasati sa fiarba la foc potrivit pana ce carnea este fiarta si moale.
Adaugati cartofii taiatii cubulete.
Dupa ce s-au fiert cartofii adaugati borsul, lasati sa dea cateva clocote si stingeti focul.
Separat intr-un castron bateti galbenusurile cu smantana.
Luati cate putin din ciorba si puneti peste smantana amestecand usor, asa se aduce smantana la temperatura ciorbei si evitati taierea acesteia cand o puneti in oala.
Puneti smantana in ciorba si amestecati usor.
Potriviti de sare daca mai este cazul si adaugati leusteanul tocat marunt.
Se serveste fierbinte cu paine proaspata si ardei iute.
No Replies to "Ciorba de cartofi cu afumatura"