Cheesecake cu sos de zmeura

DSC_5136

 

Cand merg la Mall si am timp, nu ratez niciodata o felie de cheesecake la Starbucks.
Cheesecake putem sa ne facem si noi acasa fara probleme.
Este o reteta foarte usoara ,si cel mai mult imi place ca se face azi si se mananca maine, asta pentru cand ai musafiri, nu te mai aglomerezi cu desertul in ziua cu pricina, doar il scoti din frigider si il montezi pe farfurie.

Ingediente
Blat
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 125 gr unt
Crema
  • 400 gr crema de branza Philadelphia
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Esenta de vanilie
Glazura
  • 50 gr zahar pudra
  • 400 ml smantana grasa
  • 1 plic zahar vanilat

Blatul se obtine zdrobind biscuiti in robotul de bucatarie, sau ii puneti intr-o punga si ii bateti ca pe snitele, pana se fac ca si pesmetul.
Puneti peste ei untul topit, amestecati bine si intindeti compozitia obtinuta intr-o tava de tarta cu fund detasabil.
Nivelati biscuitii pana obtineti un strat uniform, si dati tava deoparte.
Prima crema se face amestecand crema de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat, vanilia si ouale.
Compozitia se pune peste blatul de biscuiti si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 20 minute.
Crema trebuie sa se incheage, avand grija sa nu se rumeneasca.
Glazura se obtine amestecand smantana cu cele 50 gr zahar si zahar vanilat pana se omogenizeaza.
Se toarna peste prima crema si se mai da tava la cuptor pentru 10 minute.
Se lasa cheesecake-ul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pune la frigider peste noapte.
Se portioneaza si se serveste cu diferite sosuri (eu am ales de zmeura), sau cu fructe proaspete.

DSC_5185

DSC_5157

2 Replies to "Cheesecake cu sos de zmeura"

  • comment-avatar
    Luminita June 21, 2016 (9:55 am)

    Buna! As vrea sa stiu, ce dimensiune are tava. Multumesc anticipat.

    • comment-avatar
      Adriana Ionica August 7, 2016 (4:34 pm)

      Buna, tava este una normala de tort, adica 26 cm.

Leave a reply

Your email address will not be published.