Tiramisu este o prajitura foarte buna si extrem de usor de facut.
Reteta de astazi este putin diferita fata de un tiramisu normal, asta pentru ca am inlocuit piscoturile cu biscuiti amaretti.
Biscuiti amaretti au o aroma pronuntata de migdala si shimba radical gustul.
Puteti alege sa montati tiramisu in paharele mici, asa incat sa revina un pahar fiecaruia, sau intr-un vas mai mare, de preferinta transparent sa va bucurati de frumusetea lui.
Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 4 paharele.
Ingrediente
- Biscuiti amaretti
- 200 gr frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- 2 galbenusuri
- 200 ml cafea rece
- 40 gr zahar
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri cacao
Intru-un castron cu pereti inalti bateti frisca bine cu cele 2 linguri de zahar pudra.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si devin o crema.
Adaugati peste galbenusuri mascarponele, frisca batuta si gata crema.
Biscutii se trec prin cafeaua rece si se aseaza in pahar alternand cu cate un rand de crema…
Se da la frigider si se consuma dupa cca 5-6 ore, insa cel mai bine este sa-l faceti de seara si sa-l lasati la frigider peste noapte.
Inainte de servire se pudreaza cu cacao.
No Replies to "Amaretti Tiramisu"