Placinta cu pui si ciuperci

DSC_6693

Placinta cu pui si ciuperci poate fi mancata calda sau rece, nu stiu cum sa va spun ca este mai buna.
Este usor de facut si usor de mancat :).

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 500 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 200 gr smantana
  • 4 oua
  • 100 gr cascaval ras
  • Sare, piper
  • 2 bucati aluat foietaj decongelat

 

Intr-o tigaie puneti la calit in putin ulei ceapa taiata marunt.
Dupa 3-4 minute, adaugati pieptul de pui taiat bucatele mici.
Amestecati totul bine si lasati pe foc cca 10 minute.
Ciupercile spalate bine se taie felii se pun in tigaie peste pui.
Puneti capacul si lasati sa se inabusesca inca 10 minute.
Separat intr-un castronel bateti ouale cu smantana si cascavalul ras.
Stingeti focul, dati tigaia deoparte si adaugati compozitia de ou cu smantana, cascaval si amestecati totul bine.
Potriviti de sare si piper.
Intr-o tava puneti o foaie de foietaj si il intepati pe alocuri cu furculita.
 

P1180785
P1180784

Adaugati compozitia iar deasupra puneti ce-a de-a doua foaie de foietaj.

P1180795

Taiati marginile de foietaj ce vin peste vas si cu o furculita apasati pe margine sa se sigileze cele doua foi.
Pe mijloc faceti o crestatura cu cutitul sau treceti cu furculita prin aluat din loc in loc.
Ungeti suprafata cu galbenus de ou si dati la cuptor la 180 grade cca 30 minute sau pana se rumeneste.

 DSC_6704

No Replies to "Placinta cu pui si ciuperci"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.