Spuneti voi daca nu-s frumoase aceste vol-au-vent-uri?
Cu asa fel de macare (fie pranz sau cina), impresionati si cele mai pretentioase persoane.
Desi poate par greu sau pretentios de facut, sa stiti ca sunt chiar foarte simple.
Pentru 2 persoane aveti nevoie de:
- 1 pachet foietaj decongelat
- 1 ou
- 50 gr unt
- 200 gr piept de pui
- 100 gr ciuperci
- 100 ml smantana grasa
- Sare, piper alb
Pentru cosulete de foietaj procedati asa:
Foietajul decongelat se pune pe masa de lucru infainata, atentie, nu se intinde cu sucitorul.
Cu o forma rotunda mai marisoara (daca nu aveti forma de taiat puteti folosi un castron), se fac decupaje in foietaj.
Jumatate dintre forme rezultate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung pe margini cu ou batut.
Celalalte bucati de foietaj vor fi decupate cu o forma mai mica, iar marginile rezultate le suprapunem peste cele unse cu ou.
Le ungem si pe acestea cu ou si dam tava la cuptor la 180 grade pana se rumenesc frumos.
Cand s-au rumenit se scot din cuptor si se lasa deoparte, iar cand ajung la temperatura camerei se umplu cu urmatoarea compozitie:
Intr-o tigaie puneti untul la topit si adaugati pieptul de pui taiat bucatele.
Cand pieptul este facut (adica, carnea s-a albit bine si s-a patruns), adaugati ciupercile taiate marunt.
Puneti capac si aveti grija sa mestecati din cand in cand.
La final adaugati smantana, lasati sa dea 2-3 clocote, potriviti de sare si piper…si gata.
Umpleti cosuletele cu aceasta compozitie si decorati cu fulgi de chili sau verdeata tocata.
No Replies to "Vol-au-vent"