Daca va place crema de vanilie, musai sa faceti aceasta tarta.
Este simplu de facut si foarte savuroasa.
Eu o fac foarte des cand apare zmeura, dar nici cu fructe de padure nu este rea.
Aluatul de tarta
- 125 gr faina
- 110 gr unt rece taiat cubulete
- 25 gr zahar
- 1 lingura lapte
- 1 plic zahar vanilat
- Un varf de cutit sare
Crema de vanilie
- 500 ml lapte
- 6 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 50 gr amidon
- 3-4 pliculete zahar vanilat
Se pun intr-un castron toate ingredientele si se amesteca usor cu mana sau la robot.
Se obtine un aluat care se baga la frigider invelit in folie alimentara cca 1 ora.
Dupa ce a trecut ora, pe masa infainata intindem bine aluatul pana obtinem o foaie cat forma de tarta.
Este bine sa aveti o forma de tarta cu fund detasabil, asa veti scoate tarta usor si fara sa se rupa la taiere.
Punem foaia obtinuta in forma de tarta si o intepam din loc in loc cu furculita.
Se da la cuptor la 180 grade cca 30 min sau pana se rumeneste usor.
Crema
Intr-o craticioara cu fund dublu, se pun la foc mic laptele cu 2 linguri de zahar si vanilia.
Intr-un castron amestecam bine galbenusurile cu zaharul si amidonul.
Cand laptele este gata sa dea in clocot, punem crema de galbenusuri si amestecam energic.
Lasam pe foc mic si amestecam mereu pana cand crema se ingoasa.
Se pune rece peste aluatul de tarta si se orneaza cu fructe.
Se da la frigider 2-3 ore si se serveste pudrata cu zahar pudra.
No Replies to "Tarta cu fructe"