Va propun astazi un desert foarte usor de facut care se mananca rece, deci la fix pe caldurile astea.
Tapioca, caci ea este vedeta in acesta reteta, este un amidon alimentar extras din radacina plantei cassava ce creste in Brazilia.
Foarte important este faptul ca tapioca nu contine gluten, deci este foarte bun si pentru cei cu intoleranta la gluten.
Ingrediente:
- 100 gr perle de tapioca
- 400 ml apa
- 400 ml lapte de cocos
- 100 gr zahar
- capsuni sau alte fructe
Intr-o oala puneti la fiert apa cu perlele de tapioca la foc mic avand grija sa amestecati mereu.
Dupa cca 8-10 minute cand apa incepe sa devina albicioasa iar perlele se umfla si capata o consistenta gelatinoasa, luati cratita de pe foc si puneti in ea apa rece.
Clatiti bine pana cand continutul scade la jumatate iar bobitele de tapioca devin transparente.
Stecurati perlele de tapioca si puneti-le din nou in cratita.
Turnati peste ele laptele de cocos si adaugati zaharul avand grija sa amestecati mereu.
Dati cratita la foc mic si amestecati mereu pana obtineti consistenta unei budinci, cca 8-10 minute.
Stingeti focul si lasati budinca sa se racesca.
Cand s-a racit, aranjati budinca in pahare sau cupe alternand cu straturi de capsuni taiate felii.
Deasupra am pus sos de vanilie, insa este optional.
Reteta sosului de vanilie o gasiti AICI
No Replies to "Tapioca cu capsuni"