Pe cat este de simplu acest sos de facut, pe atat este de bun.
Mi se pare ideal pentru peste.
Aveti nevoie de:
- 100 gr unt
- Sucul de la o lamaie mai mica
- 3-4 linguri capere
- Sare, piper
- Patrunjel
Intr-o tigaie se puneti untul la topit la foc mic.
Cand untul s-a topit, puneti si zeama de lamaie.
Cu un tel se bate la cald (foc mic) pana ce sosul s-a legat.
Se adauga caperele si se potriveste de sare si piper.
Capere sunt sarate, asa ca nu exagerati cu sarea.
La sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt.
Eu am sarit peste etapa asta din motiv de mofturosi.
La peste regulile sunt simple, adica: sa fie proaspat si in cazul in care este file, sa fie curatat cu atentie de oase.
Puteti folosi orice tip de peste.
Pestele condimentat cu sare si piper se prajeste la foc potrivit in putin ulei.
Cand jumatate din fileul de peste s-a deschis la culoare, pestele trebuie intors.
Scoateti pestele pe o farfurie si puneti peste el sos.
Ca si garnitura ramane la alegere si dupa preferinte.
No Replies to "Somon cu sos meuniere"