Somon cu sos meuniere

DSC_8106

Pe cat este de simplu acest sos de facut, pe atat este de bun.

Mi se pare ideal pentru peste.

Aveti nevoie de:
  • 100 gr unt
  • Sucul de la o lamaie mai mica
  • 3-4 linguri capere
  • Sare, piper
  • Patrunjel
Intr-o tigaie se puneti untul la topit la foc mic.
Cand untul s-a topit, puneti si zeama de lamaie.
Cu un tel se bate la cald (foc mic) pana ce sosul s-a legat.
P1190293
Se adauga caperele si se potriveste de sare si piper.
Capere sunt sarate, asa ca nu exagerati cu sarea.
La sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt.
Eu am sarit peste etapa asta din motiv de mofturosi.
DSC_8080
La peste regulile sunt simple, adica: sa fie proaspat si in cazul in care este file, sa fie curatat cu atentie de oase.
Puteti folosi orice tip de peste.
Pestele condimentat cu sare si piper se prajeste la foc potrivit in putin ulei.
P1190300
Cand jumatate din fileul de peste s-a deschis la culoare, pestele trebuie intors.
Scoateti pestele pe o farfurie si puneti peste el sos.
Ca si garnitura ramane la alegere si dupa preferinte.
DSC_8116

No Replies to "Somon cu sos meuniere"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.