Prajitura cu rubarba si capsuni

DSC_9387
Zilele trecute am gasit la Lidl rubarba frumoasa si capsuni dulci.
Cand le-am cumparat chiar nu stiam ce voi face cu ele, nu aveam in minte o reteta clara..am gasit insa o reteta de prajitura intr-o carte cumparata tot de la ei acum ceva timp.
A iesit o prajitura delicioasa.
Ingrediente:
  • 500 gr rubarba
  • 500 gr capsuni
Pentru blat:
  • 150 gr martipan
  • 6 oua
  • 225 gr unt
  • 400 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 5 linguri lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 praf de copt
  • 1 pfar de sare
Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Rubarba si capsunile se spala si se taie felii.
Martipanul se taie in bucatele mici.
Untul se freaca spuma cu 200 gr zahar, adaugam semintele din pastaia de vanilie (sau zahar vanilat daca nu aveti pastaie), praful de sare si martipanul.
In compozitia rezultata incorporati treptat cate un ou.
Faina se amesteca ca praful de copt, se cerne si se pune in compozitie treptat impreuna cu laptele.
Amestecam usor si turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste compozitie puneti capsunile si rubarba.
P1200025
Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20 minute.
P1200029
Cele 4 albusuri se bat spuma cu zeama de lamaie si cele 200 grame zahar ramase.
Bateti albusurile pana cand zaharul s-a dizolvat complet.
Dupa ce au trecut 20 minute, scoateti tava din cuptor si intindeti peste fructe bezeaua.
Puneti prajitura din nou in cuptor pentru inca 15 minute, sau pana cand bezeaua s-a intarit.
DSC_9392
Prajitura se lasa sa se raceasca si se portioneaza dupa preferinte.

No Replies to "Prajitura cu rubarba si capsuni"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.