Moelleux cu crema de castane

DSC_9746
DSC_9727
Probabil va ganditi ca trebuie sa fie foarte complicata reteta asta, nu-i asa deloc, este simpla, chiar banala.
Din ingredientele pe care o sa vi le dau, iese o prajiturica mai mica, adica pentru 6 persoane.
Ingrediente:
  • 350 gr piure de castane
  • 80 gr unt topit
  • 3 oua
  • 10 grame amidon
  • 10 grame cacao
  • Un strop de sare
Separati oule si bateti albusurile spuma cu putina sare.
Intr-un castron amestecati piureul de castane si galbenusurile.
Adaugati amidonul si cacaua cernute printr-o sita deasa si amestecati usor.
Incorporati untul topit apoi puneti cate o lingura din albusurile batute spuma si amestecati cu telul de jos in sus.
Tapetati cu unt si faina un castron rezistent la cuptor si turnati compozitia in el.
Puneti castronul intr-un vas cu peretii inalti (eu l-am pus intr-o oala), si turnati apa fierbinte pe langa castron pana la jumatatea acestuia.
P1200069
Bagati la cuptorul incalzit la 180 grade pentru cca 50-60 minute, sau verificati daca este copt cu ajutorul unei scobitori: daca iese uscata, prajitura este coapta, daca nu, mai lasati prajitura la copt cateva minute.
Dupa ce prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si se rastoarna pe un platou.
DSC_9717
Se serveste taiata felii cu sos de vanilie.
Gasiti reteta sosului de vanilie AICI

No Replies to "Moelleux cu crema de castane"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.