Nu stiu voi cum procedati cand faceti mamaliga, daca puteti face exact cat se mananca la o masa… mie mereu imi ramane.
In functie de ce pofte avem, ori o tai felii si o pregatesc la gratar, ori o fac si ca in reteta de astazi, adica la cuptor.
Reteta asta este o nebunie, pacat ca nu se poate sa simtiti mirosul prin monitor…:)
Pentru 2 persoane aveti nevoie de:
- 4 felii mamaliga
- 2 ciuperci mari
- 50 gr unt
- Patrunjel
- 1 catel de usturoi mai maricel
- 2 oua
- Spanac
- Parmezan
- Sare, piper
Topiti untul si puneti-l intr-un castron.
Adaugati patrunjelul taiat marunt si usturoiul zdrobit.
Intr-o tava puneti feliile de mamaliga si ciupercile.
Sarati-le si piperati-le.
Cu o pensula de bucatarie, ungeti-le bine cu untul topit (amestecat cu usturoi si patrunjel).
Dati tava la cuptor pentru 20 min la 180 grade.
Intr-o cratita puneti apa si lasati-o pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Cand apa clocoteste, dati focul mic, puneti sare si putin otet.
Intr-un castron, spargeti un ou si puneti-l usor in apa.
La fel faceti si cu cel de-al doilea oua.
Se lasa in apa la foc mic cca 3 minute, nu mai mult, asta pentru a ramane galbenusul moale.
Dupa 3 minute se scot pe un servetel de bucatarie de hartie.
Dupa ce mamaliga si ciupercile s-au rumenit, si casa s-a umplut de miros :), se scot si se aseaza pe farfurie cate 2 bucati de mamaliga si o ciuperca….sau ma rog, cum aveti imaginatie.
Peste ele se aseaza frunze de spanac si un ou posat.
Presaram parmezan si putin patrunjel….si cam asta-i tot.
No Replies to "Mamaliga si ciuperci la cuptor"