Lichior de oua – Eggnog

DSC_9104

Lichiorul de oua este o bautura pe care eu o fac in fiecare an de Craciun.
Dupa parerea mea, secretul acestei bauturi este pastaia de vanilie, deci va rog sa nu puneti zahar vaniliat, cumparati o pastaie de vanilie de la magazin si nu o sa va para rau.
Ingrediente:
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr zahar
  • 600 ml lapte
  • 200 ml whisky
  • 100 ml rom
  • Jumatate baton de vanilie
Intr-un castron puneti galbenusurile si zaharul.
Amestecati bine cu mixerul cca 2-3 minute.
Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca putin, nu mult, atat cat sa nu fie rece, si puneti in lapte batonul de vanilie despicat in doua.
In compozitia de galbenusuri cu zahar adaugati laptele si mutati castronul pe o oala cu apa clocotita (bain-marie).
Amestecati bine cu telul vre-o 15 minute.
Luati castronul de pe oala si lasati deoparte pana se raceste bine de tot.
Cand compozitie este rece adaugati treptat bauturile…si gata lichiorul.
Din ingredientele de mai sus iese cca 1 litru de lichior.
DSC_9140

 

No Replies to "Lichior de oua - Eggnog"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.