Reteta este una simpla si foarte rapida.
Este bine sa avem mereu in congelator un aluat de foietaj, daca va pomeniti cu musafiri pe nepusa masa, acesta este desertul ideal.
Ingrediente:
- 1 aluat foietaj dezghetat
- 50 gr migdale maruntite
- 4 smochine taiate felii
- 30 gr unt topit
- 3 linguri sirop de artar
Incepeti prin a da drumul cuptorului sa se incinga la 180 grade.
Intr-o tava asezati hartie de copt si lasati-o deoparte.
Pe masa infainata desfaceti foietajul si decupati cu un castronel maricel 4 cercuri.
Puneti cercurile obtinute in tava peste hartia de copt.
Untul se amesteca bine cu siropul de artar, iar cu o pensula ungeti cercurile de foietaj.
Puneti in mijlocul lor migdalele.
Peste migdale aranjam feliile de smochine…
…si ridicam marginile aluatului peste smochine.
Le ungeti cu amestecul de unt si sirop de artar si le dati la cuptor sa se bronzeze pentru cca 20 min, sau pana cand foietajul s-a rumenit.
Se servesc caldute pudrate cu zahar pudra si un strop de scortisoara macinata.
No Replies to "Galette cu smochine"