Falafel este o chiftea din naut macinat, foarte buna si hranitoare.
Este ideal pentru vegetarieni, dar si pentru cei care tin post.
Se prepara in mai toate tarile arabe, dar nu numai.
Este considerat fast food si se gaseste preparat in lipii, alaturi de legume si in unele cazuri cartofi prajiti, dar si de tahini, iaurt sau humus.
Ca si ingrediente aveti nevoie de:
- 500 gr boabe de naut uscat
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa mare
- 2 legaturi patrunjel
- 2 linguri faina
- 1 lingurita bicarbonat
- Fulgi de chili
- Sare, piper
- Optional se poate adauga un praf de nucsoara si chimion.
Nautul se pune la inmuiat intr-un castron cu apa de cu seara.
Se pune apa mai multa, cat sa treaca binisor peste el.
Dimineata se strecoara si se pune in robotul de bucatarie, iar odata cu el se pun si restul ingredientelor.
Daca nu aveti robot de bucatarie, se trece prin masina de tocat carne.
Se va obtine o pasta din care luati cate putin si formati chiftelele.
Daca vi se pare ca nu sunt destul de legate, mai adaugati o lingura de faina.
Prajiti chiftele in ulei incins pana se rumenesc.
Se servesc rulate in lipie alaturi de legume (rosii, castraveti, salata, ceapa, castraveti murati..etc) si sos (tahini, humus, iaurt).
Eu am inlocuit lipia cu pita, care este o paine greceasca.
No Replies to "Falafel"