English muffins – Briose englezesti

 

DSC_8670
Daca doriti un mic dejun perfect, aceste briose englezesti sunt ideale.
Nu sunt greu de facut, dar ca la oricare preparat cu drojdie este nevoie de asteptare sa dospeasca aluatul.
Dupa ce le faceti odata, sigur veti reface reteta…partea proasta este cea cu ingrasatul….
…nu mancati multe sa nu ma certati apoi…:)
Ingrediente:
  • 300 ml apa calduta
  • 4 cani faina (cernuta)
  • 2 albusuri
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • Cca 50 gr malai
Amestecati 3 cani de faina cu praful de copt.
Intr-un castron mai maricel puneti apa calduta, drojdia si cele 3 cani de faina. Amestecati bine si dati compozitia deoparte pentru cca 5 minute.
In acest timp bateti albusurile spuma, insa nu foarte tare ca la desert…se bat cu telul pana cand capata o consistenta spumoasa.
Turnati albusurile peste compozitia preparata anterior si amestecati usor cu telul de jos in sus pana incorporati albusurile bine.
Incepeti sa framantati cu mana si turnati cate putin din cea de-a patra cana de faina.
La final adaugati sarea si framantati pana cand aluatul capata o consistenta eleastica.
Aluatul obtinut se pune intr-un castron si se ungem cu putin ulei.
Acoperiti castronul si se lasati-l la dospit cam 1 ora.
Dupa ce aluatul este dospit, se intinde pe masa infainata o foaie de un deget grosime.
P1190531
Cu o forma sau pahar decupati cercuri de aluat.
 Intr-o tava presarata cu faina de malai, puneti cercurile obtinute.
P1190552
Presarati malai deasupra lor, si dati tava la dospit pentru inca 30-45 minute.
Eu le pun la dospit in cuptor si le sunt de ajuns 30 minute.
P1190559
 Dupa ce au dospit, se coc la foc potrivit in tigaia unsa cu putinSe rup pe jumatate cu mana si se servesc calde cu unt si dulceata. ulei pana se rumenesc.
P1190571
Se rup pe jumatate cu mana si se servesc calde cu unt si dulceata.
DSC_8691

No Replies to "English muffins - Briose englezesti"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.