Dupa parerea mea reteta mai usoara si mai rapida ca asta, nu exista.
Eu o fac in special cand am croissante vechi, adica de 1-2 zile, dar cumpar si proaspete cand am pofta de asa dezmat.
Sunt perfecte dimineata la cafea sau langa un pahar de lapte.
Pentru 6 bucati aveti nevoi de:
- 6 croissante
- 50 ml rom
Pentru crema
- 115 gr unt
- 115 gr faina de migdale
- 30 gr faina grau
- 75 gr zahar
- 1 ou
- vanilie (jumatate e pastaie)
- un strop de sare
- 2 linguri rom
- 50 gr fulgi de migdale
Intr-un castron puneti untul si frecati-l bine cu zaharul (eu folosesc mixerul).
Adaugati oul, vanilia si mai bateti 1-2 minute.
Puneti faina de migdale, faina de grau, romul, sarea si amestecati usor pana obtineti o crema.
Taiati fiecare croissant pe lung si cu o pensula ii ungeti din belsug cu rom.
Dupa ce i-ati imbatat bine, puneti-le si crema de migdale.
Acelasi tratament de infrumusetare il primeste croissantul si pe deasupra..ungeti-l cu crema si presarati fulgi de migdale.
Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 pentru 15-20 minute, sau pana se rumenesc.
Toata treaba dureaza cca 30 min, cu copt cu tot.
No Replies to "Croissant cu migdale"