Ashta sau crema de lapte libaneza

DSC_0207
Ashta este un desert ideal in zilele toride de vara.
De cate ori merg la restaurantul libanez cer la desert aceasta crema.
Cred ca mai mult pentru asta merg, desi nu neg ca imi plac toate mancarurile lor.
Dupa mai multe cautari pe net, m-am oprit la reteta de pe site-ul Gurmandino.
Ingrediente:
  • 600 ml lapte
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 6 felii paine alba toast fara coaja
  • 35 gr amidon
  • 50 gr zahar
  • 1 lingura apa flori de portocal
  • 1 lingura apa flori de trandafiri
Pentru servire:
  • Miere
  • Banana
  • Fistic macinat

Intr-o cratita maricica puneti laptele, smantana, zaharul si painea taiata cubulete.

IMG_2253

Puneti oala pe aragaz la foc mic amestecand mereu.
Intr-un castron amestecati amidonul cu 50 ml apa rece, si puneti-l in lapte cand acesta incepe sa fiarba.
Amestecati cu telul mereu pana cand compozitia incepe sa se ingroasa iar painea s-a faramitat de tot.
Cand totul este legat si a capatat consistenta unei creme, stingeti focul si lasati compozitia sa se raceasca complet.
Cand s-a racit, adaugati apa de flori de trandafir si portocal.
Dati crema la frigider pentru cateva ore, sau cel mai bine de seara pana dimineata.
In acest timp se va ingrosa putin.
Serviti crema in farfurii intinse (mie imi place sa o servesc pe platouri mari).
Puneti peste crema banane felii, miere si fistic din belsug.

DSC_0217

NOTA

Se mananca foarte rece de la frigider.

No Replies to "Ashta sau crema de lapte libaneza"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.