Baba Ganoush

DSC_0484
Daca v-ati saturat de banala salata de vinete cu ceapa, puteti incerca Baba Ganoush.
 Este asemanatoare cu salata de vinete ca si textura, doar ca in loc de ceapa se foloseste usturoi…plus alte cateva arome.

Baba Ganoush-1

Timp de preparare: 20 mins
Timp de gatire: 30 mins
Timp total: 50

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri tahini
  • 5 linguri ulei masline
  • 2 linguri iaurt gras
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • Sare, piper

Preparare

  1. Vinete se coc, se curata de coaja si se lasa intr-o sita de plastic la scurs.
  2. Dupa ce s-au scurs, se toaca marunt cu un cutit de lemn sau plastic.
  3. Punem vinetele tocate intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si amestecam bine.
  4. Potrivim de sare si piper...si gata treaba.
  5. Se da la frigider si se serveste rece cu paine sau lipie.

Nota

Tahini este o pasta de susan, pe care o gasiti in magazinele arabesti sau in orice supermarket. Pentru un plus de gust puteti adauga si cateva frunze de menta taiate marunt.

No Replies to "Baba Ganoush"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.